Riigikohus tühistas apteekide asutamispiirangu

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohtu otsust eile kommenteerinud     esimehe Priit Pikamäe sõnul pani apteekide asutamispiirang turu lukku. Liiati ei täitnud see eesmärki ehk ei peatanud maa-apteekide arvu vähenemist.
Riigikohtu otsust eile kommenteerinud esimehe Priit Pikamäe sõnul pani apteekide asutamispiirang turu lukku. Liiati ei täitnud see eesmärki ehk ei peatanud maa-apteekide arvu vähenemist. Foto: Jassu Hertsmann

 Poliitikud peavad leidma muu viisi, kuidas tagada ravimite kättesaadavus maakohtades.

Riigikohtu eile avaldatud otsus tunnistada põhiseadusega vastu­olus praegu kehtiv apteekide asutamispiirang (ravimiseaduse § 42¹ lõige 1–3) on õiguskantsler Indrek Tederi võit ja Eesti Apteekide Ühenduse, Eesti Apteekrite Liidu ning ravimihulgimüüjate kaotus – just need kolm huvigruppi on kõige jõulisemalt võidelnud apteegipiirangute tühistamise vastu.

Riigikohus otsustas häältega 13:4 ehk 13 kohtunikku arvas, et asutamispiirang on põhiseadusega vastuolus, neli jäi eriarvamusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles