Margit Sutrop: Eesti rahvusvaheline filosoofia

Margit Sutrop
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Sutrop
Margit Sutrop Foto: Margus Ansu

Professor Margit Sutrop kirjutab, et Eesti filosoofia ei ole vaid eestikeelne. Ingliskeelse filosoofia magistriõppe avamine annab lisavõimalusi nii tudengitele kui ülikoolile.

Tartu Ülikooli senat võttis 29. novembril pärast pikka arutelu vastu otsuse avada ingliskeelne filosoofia magistriõppekava. On küsitud, kas ei tähenda see eestikeelse filosoofia lõppu Tartu Ülikoolis? Ma arvan, et ei tähenda.

Esiteks säilib eestikeelne bakalaureuseõpe. Eesti magistritudengitel on ka edaspidi võimalus õppida aineid ja kirjutada magistritöö eesti keeles. Õpetajakoolitusse astujatelt nõutakse eesti keele oskust, kuna pedagoogika aineid õpitakse koos teiste erialade eesti üliõpilastega. Samas tekib võimalus õppida huvitavas rahvusvahelises seltskonnas kodust lahkumata. Nii võib just ülikooli rahvusvahelistumine hoida ära noorte lahkumise välismaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles