Kas Messi valitakse parimaks juba inertsist?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi on saanud koju viia juba neli maailma parima mängija trofeed.
Lionel Messi on saanud koju viia juba neli maailma parima mängija trofeed. Foto: AFP/SCANPIX

Eile toodi avalikkuse ette kolme jalgpalluri nimed, kelle seast selgub lõppeva aasta parim ehk FIFA Ballon d’Or’i võitja. Loomulikult on valikus maailma kaheks parimaks mängumeheks peetavad Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo. Lisaks on sõelale jäänud tänavu suurepäraseid esitusi teinud Franck Ribery.

Kas kõik mehed väärivad valitute sekka jõudmist ja kellest peaks saama aasta parima mängija auhinna võitja? Vaadates tänavust aastat, peaksid esikoha eest heitlema Ronaldo ja Ribery, ning tegelikult poleks ju olnud mingi üllatus, kui Messi oleks kolme parema seast üldse välja jäänud ja tema asemel oleks nominentide sekka tõusnud hoopis Zlatan Ibrahimovic.

Samas kui uskuda rahvusvahelist meediat, siis peetakse küllaltki tõenäoliseks võimalust, et Messi võidab auhinna viiendat aastat järjest. Nii mainis Briti ajaleht The Independent, et mitmed valijad on juba avalikustanud, kellele nende hääl läks, ja selle põhjal ennustatakse, et Messi järjekordne esikoht on täiesti reaalne võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles