Lamatiste ravimine on keerukas

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamatise ennetamiseks ja raviks on olemas terve hulk erinevaid tooteid – kreemid ja geelid, probleemsele kohale asetatav n-ö kunstnahk, toed. Paranemist kiirendavad haavaravijoogid.
Lamatise ennetamiseks ja raviks on olemas terve hulk erinevaid tooteid – kreemid ja geelid, probleemsele kohale asetatav n-ö kunstnahk, toed. Paranemist kiirendavad haavaravijoogid. Foto: Mihkel Maripuu

Lamatise tekkele tuleks kiiresti jaole saada, sest kui nahk on juba katki, annab see bakteritele kerge ligipääsu organismile ning ilma meditsiinitöötaja sekkumiseta murest enam võitu ei saa.

Koduõde Kristina Kams paneb koduhooldajatele südamele, et lamatiste tähelepanuta jätmine võib seada patsiendi elu tõsisesse ohtu – paraku esineb veel tänapäevalgi juhtumeid, kus inimesed surevad lamatise tüsistuste tagajärjel.

Lamatiste peamine tekkepõhjus on verevarustuse häiretest tingitud kudede hapnikuvaegus. Kui kehal on surve ning tekib punetus, mis kestab kauem kui veerand tundi, on tegu juba esimese astme lamatisega, kui surve kestab edasi, tekib teise astme lamatis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles