Läti president hoiab parteide närve pingul

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe Läti eurosaadiku sõnul tähendas riigi presidendi eilne lühike kohtumine    peaministrikandidaadiks esitatud Artis Pabriksiga (pildil) seda, et president Pabriksi kandidatuurist huvitatud ei ole.
Kahe Läti eurosaadiku sõnul tähendas riigi presidendi eilne lühike kohtumine peaministrikandidaadiks esitatud Artis Pabriksiga (pildil) seda, et president Pabriksi kandidatuurist huvitatud ei ole. Foto: Peeter Langovits

Eile peaministrikandidaadiks esitatud Artis Pabriksit vaid lühidalt kuulanud Andris Bērziņš lubas täna teha avalduse, milles selgitab oma  käitumist.

President Andris Bērziņš ei käitu, nagu tal oleks sümpaatia oma vana koduerakonna Roheliste ja Põllumeeste Liidu vastu, ta käitub, nagu ta oleks jätkuvalt selle liige, arvustab Läti eurosaadik Krišjānis Kariņš.

Kariņš on Maxima varingu järel ametist lahkuda otsustanud Valdis Dombrovskise parteikaaslane Ühtsuses. Möödunud nädalal seisis Kariņši nimi koos endise kultuuriministri Ints Dālderise ja kaitseminister Artis Pabriksiga Ühtsuse peaministrikandidaatide nimekirjas. Riigipea lükkas nende pakkumise aga tagasi, öeldes, et nimesid on liiga palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles