Korralik taustauuring hoiab raha kokku

, Arco Vara kinnisvaraanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu või äripinda kas üürile võttes või andes pole piisavalt usaldusväärse taustauuringu tegemiseks vaja palju pingutadagi, sest internetis leiduvate andmebaaside ja otsingute kaudu tuleb info sõna otseses mõttes koju kätte – oska vaid õigetesse andmebaasidesse teha õigeid päringuid.
Kodu või äripinda kas üürile võttes või andes pole piisavalt usaldusväärse taustauuringu tegemiseks vaja palju pingutadagi, sest internetis leiduvate andmebaaside ja otsingute kaudu tuleb info sõna otseses mõttes koju kätte – oska vaid õigetesse andmebaasidesse teha õigeid päringuid. Foto: Scanpix/CORBIS

Taustauuringule tasub kulutada aega ja raha nii võõrast korterit kasutama hakates kui ka enda korterit teenima pannes, sest ebameeldivuste vältimine maksab pahanduste silumisest oluliselt vähem.

Laias laastus on üürniku ja üürileandja taustauuringu võimalused samad. Erinevused tulevad pigem sellest, kas vajate infot eraisiku või organisatsiooni kohta. Ettevõtete, mittetulundusühingute ja muude organisatsioonide puhul on infot tunduvalt lihtsam leida, kui tulla toime iseseisva elu alguses olevate noorte või enda jälgi seganud kogenud sulidega.

Taustauuringu võtmesõnadeks on nimed, isiku- ja registrikoodid ning aadressid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles