Naiskodukaitse andis üle kingitused missioonisõduritele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiskodukaitsjad andsid täna Tallinnas Kaitseliidu peastaabis kaitseväe esindajatele üle 200 omakootud sõrmiku- ja sokipaari ning 200 purki sõdurimoosi, mis on mõeldud jõulukingituseks välismissioonidel teenivatele Eesti kaitseväelastele.

Kodutütred on omalt poolt kingituseks valmistanud paarsada jõulukaarti, teatas Kaitseliidu peastaabi pressiesindaja.

Kingituse saavad Afganistanis, Kosovos, Malil, Leedus ja Türgis missioonidel teenivad Eesti kaitseväelased.

Kaitseväe tugikeskuse juhataja Andres Siplane ütles, et kui tavaliselt saadetakse välismissioonidel teenivatele kaitseväelastele üks alusetäis kingitusi kuus, siis jõulukuul on neid vähemalt kolm.

«Meie meestele on see suureks motivatsiooniks, kui saadetakse väljastpoolt perekonda kingitusi, mis on tehtud nendele mõeldes ja südamega,» sõnas Siplane.

Naiskodukaitse neljanda kudumisprojekti raames valmis sel aastal üle 200 paari kudumeid. Kudujaid oli umbes 100 igast Eesti nurgast, enamus Naiskodukaitse vabatahtlikud liikmed.

Sõdurimoosi valmistasid juba teist aastat Naiskodukaitse Lääne ringkonna naised, kes keetsid suures välikatlas õunakeedist, mis pandi purki ja varustati samuti isetehtud siltidega.

«Heategemise soovist valminud rahvusmustrites kingitused on täis ürgset väge ning tuletavad missioonil olijatele meelde, et kaugel kodumaal mõeldakse nende peale,» ütles Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles