Pealtnägija: töömees hukkus, sest vilistati kõikidele ohutustehnikanõuetele

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kraav ei olnud kindlustatud ja kanalisatsioonitorustikku panevatel meestel ei olnud ka kiivreid peas,» ütleb traagiliselt lõppenud pinnasevaringu kohta Võrumaa Sooküla elanik.

Üks töid teinud firma ET Torel töömeestest ütles eile Võrumaal kaevetöödel hukkunud 48aastase Alvari surma kommenteerides, et enam rohkem ohutustehnikareegleid rikkuda polnud võimalik – vilistati kõigele.

Tööinspektsiooni Lõuna inspektsiooni juhataja Ülo Ustav ei saa loopida väljendeid, nagu vilistati kõikidele ohutustehnika nõuetele - tema sõnul põhjustas õnnetuse mitme asjaolu kokkulangemine.

«Kraav oli toestamata ja koonusekujuliselt kaevamata. Töömees võis varingu ajal saada pähe ka löögi suuremalt külmunud pinnasetükilt,» ütles ta.

Kraavi kaevati vana laudakompleksi kõrvale, mille oli mullu sügisel ostnud Viimsis asuv küttepuidu-, puitbriketi- ja pelletifirma, kes tahtis sinna rajada küttematerjalide tootmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles