Võimas näitleja kütkestas publikut ja eriti naisi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal trükist tulnud monograafia leheküljel 217 on Einari Koppel nimiosalisena Shakes­peare’i «Coriolanuses», mille Vanemuises lavastas Kaarel Ird aastal 1964.
Eelmisel nädalal trükist tulnud monograafia leheküljel 217 on Einari Koppel nimiosalisena Shakes­peare’i «Coriolanuses», mille Vanemuises lavastas Kaarel Ird aastal 1964. Foto: Repro

Eelmisel nädalal tuli trükist soliidselt tüse teos näitlejast, kes kujunes pärast Ugalast tulekut ja enne Tallinnasse draamateatrisse minekut Vanemuise võimsaks esinäitlejaks. Jutt on Einari Koppelist.

Einari Koppel (1925–1978) teenis Vanemuises välja Eesti NSV teenelise kunstniku ja draamateatris rahvakunstniku aunimetuse. Praeguseks on ta vajumas unustuse hõlma.

Et kunagine teatri- ja kinopubliku lemmik tema suure ande pärast teenitud aujärjele tõsta, on Rait Avestik kirjutanud monograafia. See on mõnuga loetav ja pakub mõneski kohas lausa üllatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles