Mandel: Langi kõne riigikogus sai otsustavaks tema kuulutamisel pressivaenlaseks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Mandel.
Meelis Mandel. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandeli hinnangul on praegu Eestis suur probleem see, et võimueliit on hakanud sildistama teisitimõtlemist ning see ärritab neid, kellele on tähtis vaba sõna.

Meelis Mandel kinnitas «Terevisioonile» antud intervjuus, et Langi nimetamisel tänavuseks pressivaenlaseks sai suures osas määravaks tema lahkumiskõne riigikogus.

«Eelkõige teeb mind murelikuks, kui lahkuv minister küsib, mida saab riik teha, et Eestis oleks vaba ajakirjandus - see paneb häirekellad liikuma,» selgitas Mandel.

«Tuleks lõpetada teisitimõtlejate sildistamine ning tuleks rääkida, vastata ka ebamugavatele küsimustele, mitte rünnata neid, kes pakuvad välja teisi ideid.»

Eesti ajakirjandus on Mandeli sõnul praegu heas seisus, sest toimetused on komplekteeritud, jalad on maas ning ajakirjandus saab aru, et demokraatias pole inimeste õigus mitte ainult teada, vaid ka mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles