Kesklinnas avati kuues sotsiaalmajutusüksus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avati Tallinna Kesklinna linnaosas Varre tänaval uus sotsiaalmajutusüksus.


Varre 7 krundile rajatud hoone on kolmekorruseline, majutusüksuses on 23 ühe- kuni neljakohalist majutusruumi. Kokku on hoones maksimaalselt 52 voodikohta.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul on hoone projekteerimisel ja ehitamisel arvestatud ka liikumispuudega isikute vajadusi. Tallinna kuues sotsiaalmajutusüksus valmis Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastuse toel. 2,4 miljonit eurot saadi Euroopa Liidu struktuurivahenditest, linna finantseering oli üle 640 tuhande euro. Projekti esimesel etapil valmis eelmise aasta septembris Nõmme linnaosas kinnistul Männiku tee 92 majutusüksus kuni 90 inimesele.

Sotsiaalmajutusüksus tagab abivajajale voodikoha koos sotsiaalmajutusüksuses olevate elamiseks vajalike asjade ja osutatavate teenuste kasutamise õigusega. Sotsiaalmajutusüksus on vaheetapp öömaja ja sotsiaal- või munitsipaalkorteri vahel.

Tallinna Sotsiaaltöökeskuse juhata Kersti Põldemaa sõnul aidatakse sotsiaalmajutusüksusse sattunud inimesi igati, kuid samas hoidutakse nende elu liiga mugavaks tegemast, sest varem või hiljem peaksid inimesed saelt edasi liikuma ja oma eluga jälle ise hakkama saama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles