Viikingiküla laseb Pirita jõkke ehtsa viikingilaeva

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emma suurem vend Turm Väinamerel
Emma suurem vend Turm Väinamerel Foto: Emajõe lodjaselts

Pühapäeval lastakse Tallinna-Tartu tee äärde jäävas Viikingite külas Pirita jõkke viikingilaev Emma.


30 kilomeetrit kaugusel Tallinnast asuvasse külla jõuab Emma juba täna. Homme toimuvad MTÜ Emajõe Lodjaselts meeste valmistatud aluse viimased ettevalmistustööd ja pühapäeva õhtuks peaks taas üle mitmesaja aasta Pirita jõe voogudel viikingilaev seilama.

Kui 1000 aastat tagasi viikingiaeg hakkas Lääne Euroopas ümber saama, siis kestis see meie aladel jõudsalt edasi. Tol ajal oli veetase meie veekogudes kolm-neli meetrit kõrgem ja nõnda olid ka jõed laevatatavamad. «Sestap eeldame Viikingite külas, et muiste laevad mööda Pirita jõge üsna usinasti üles ja alla käisid. Eestis on meie Lembitu-eelset ajalugu väga vähe kultuuriturismis kasutatud. Viikingite küla tahab anda oma panuse, et olukord muutuks,» teatas Mati Nuut Viikingite külast.

Laeva vettelaskmise plaanitav algus on kell 17 Enne seda võib Viikingite küla linnuses näha muinasvõitlejate omavahelist rammukatsumist.

Viikingilaev Emma saab pühapäeval ka uue nime. Pirita jõele jääb laev kuni sügiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles