Hiinat süüdistatakse organiröövides

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Falun Gongi liikmete meeleavaldus Pariisis, millega nad püüdsid juhtida tähelepanu oma Hiinas elavate ideekaaslaste tapmisele neilt organite röövimise eesmärgil.
Falun Gongi liikmete meeleavaldus Pariisis, millega nad püüdsid juhtida tähelepanu oma Hiinas elavate ideekaaslaste tapmisele neilt organite röövimise eesmärgil. Foto: AFP/SCANPIX

Vereproov on väidetavalt midagi, mis tekitab paljudes falun gong’i õpetust praktiseerivates hiinlastes surmahirmu. Mitte et nende ideoloogia sellise terviseanalüüsi keelaks. Aga kuulu järgi on just verevõtt tähistanud nii mõnegi vangistatud falungonglase viimast elupäeva – kui näitajad on hommikul sobivad, on inimene õhtuks hukatud ja doonorelundeiks «lammutatud».

Sel nädalal seisid Hiina riikliku tagakiusamise eest läände põgenenud falungonglased Strasbourgis europarlamendi maja ees. Demonstreerisid oma joogat meenutavaid harjutusi ja jagasid lendlehti oma aatekaaslaste kallal Hiinas toime pandavate õuduste kohta. Vastuseks nende abipalvetele võttis Euroopa Parlament eile vastu resolutsiooni doonororganite kogumise kohta Hiinas.

Resolutsiooni algatanud ligi 30 konservatiivseid erakondi ühendava Euroopa Rahvapartei saadiku seas olid ka näiteks Inese Vaidere Lätist, Petri Sarvamaa, Eija-Riitta Korhola ja Sari Essayah Soomest ning IRLi esindaja Tunne Kelam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles