Lubatud teenused jäävad vaid paberile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuueaastase Teo ema Tanja sõnul ei ole ka nn vanades Euroopa maades erivajadustega laste jaoks ideaalset taastusravisüsteemi.
Kuueaastase Teo ema Tanja sõnul ei ole ka nn vanades Euroopa maades erivajadustega laste jaoks ideaalset taastusravisüsteemi. Foto: Erakogu

Kuueaastane Teo on tegus ja elurõõmus poiss. Talle meeldib batuudil karata ja jalgrattaga sõita. Iga päev teeb ta vanematele rõõmu. Suurima kingituse tegi ta neile kaks nädalat tagasi, enne oma kuuendat sünnipäeva: hakkas ütlema üksikuid sõnu. Teo on autist.

Autism on arenguerisus, mis ei ilmne ja mida ka ei diagnoosita ühekorraga. Kui Teo sai poolteiseaastaseks, ei osanud tema ema Tanja isegi kahtlustada, et poisiga on midagi lahti. Vastupidi, Teo oli väga «mugav» laps. Teda võis rahulikult tuppa mängima jätta, kui emal oli tarvis köögis suppi keeta.

Esimesi ärevaks tegevaid sümptomeid hakkasid lapsevanemad märkama enam kui kaks aastat tagasi. Pere elas sel ajal Austrias. Teo ei suhelnud teiste lastega, ei reageerinud oma nimele ega hakanud rääkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles