Järvamaal jäävad tormi tõttu kolmes koolis tunnid ära

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikkemeeskond riket kõrvaldamas.
Rikkemeeskond riket kõrvaldamas. Foto: Elektrilevi

Tormist põhjustatud elektrikatkestuste tõttu jäävad täna kolmes Järvamaa koolis tunnid ära.

Hommikune elektrikatkestus haaras ka Järvamaal asuva Peetri aleviku. Peetri kooli direktor Janno Nau ütles Järva Teatajale, et kuna Eesti Energiast enne kella 18 elektrit tagasi ei lubatud, saatsid nad kooli tulnud lapsed koju tagasi. «Väidetavalt on kuskil Roosna-Alliku kandis kõrgepingerike,» teadis Nau öelda.

Teele kukkunud puu tõttu jäi Nau andmeil ära ka üks koolibussiring.

Ka lasteaialaste vanematele on edastatud palve lapsed võimalusel koju või töö juurde viia. Praeguse seisuga on lapsi lasteaias neli-viis. Nau sõnul pole sooja toitu neile pakkuda võimalik. Ka tuli vett lasteaeda tuua, et lastele võileibade kõrvale juua anda.

Järva-Jaani gümnaasiumi direktor Sirje Pehk ütles, et elekter läks ära  natukene pärast kella kuut hommikul. «Kokk jõudis just liha keema panna ja elekter läks,» selgitas ta. «Edasi tegutsesime üsna operatiivselt, andsime elektrikatkestusest teada klassijuhatajatele ning nemad omakorda lastevanematele. Kooli juurde olid tulnud vaid üksikud varajased.»

Pehk sõnas, et ilma vee, kanalisatsiooni, valguse, sooja ja lõunasöögita polegi ühel koolil teha muud, kui jätta koolipäev pidamata. «Nagu näha, siis piisab elektrikaotusest, et elu jääks seisma,» lisas ta.

Ka Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere õppekoht on elektrita, õpilased on saadetud koju, lõunani toimub üks täiskasvanute õppe loeng.

Kooli majandusosakonna juhataja Urve Vene sõnul andis tänane elektrikatkestus Säreveres õpilastele vaba päeva, kuid nii hobusetallis kui ka laudas on elekter olemas. «Nii et õpilased said vaba päeva ja loomadega on meil kõik korras,» sõnas ta.

Kantseleispetsialist Katrin Moisejev lisas, et majas toimub vaid täiskasvanute õppe loeng tööohutusest. «Polnud mõtet lõunani toimuvat loengut ära jätta, kui inimesed on üle Eesti kohale sõitnud ja ega koolimaja nüüd nii ruttu külmaks ka ei lähe,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles