Järvamaa pere sai kümneaastase ooteaja järel elektri majja

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Järvamaal Albu vallas elav viieliikmeline pere on oodanud elektrit kümme aastat ja täna nad selle ka viimaks tänu hajaasustuse elektriprogrammist antavale liitumistasu toetusele ka said.

«Kümme aastat, iga aasta midagi teha ja küsida ja manguda ja paluda ja tulemus on käes,» lausus Punamäe talu peremees Jaanus Tamme «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Üheksa-aastane Kaisa ja homme üheteistkümnendat sünnipäeva tähistav Annika pidid seni koolitöid tehes ja televiisorit vaadates kogu aeg arvestama autoakude võimsusega.

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler tunnistas, et paljuski tänu Punamäe rahva ettevõtlikkusele toetab riik lähiaastatel veel kolmekümmet elektrita majapidamist, kõik sõltub nüüd projekteerimise ja ehitamise kiirusest.

Riik toetas Punamäe talu elektriga varustamist 750 000 krooniga, pererahva omaosalus oli 26 000 krooni, millele lisanduvad majasisese võrgu väljaehitamise kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles