«Jalgpallurid» Eesti kaudu Euroopasse

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Santose hoone asub Tartus otse Annelinna kunstmuruväljaku kõrval. Vutipoisid tegid üleeile usinalt trenni.
FC Santose hoone asub Tartus otse Annelinna kunstmuruväljaku kõrval. Vutipoisid tegid üleeile usinalt trenni. Foto: Margus Ansu

Tänavu 1. augustil astus Tartus bussi pealt maha 16-aastane Nigeeria poiss, taskus veidi sularaha ja paberitükk, kus kirjas Tartu jalgpalliklubi FC Santos aadress ja telefoninumber. Noormehel, nimetame teda Johniks, oli seljataga pikk reis Nigeeriast läbi Pariisi Eestisse. Tartusse saabus ta teadmisega, et hakkab seal jalgpalli mängima ja loodetavasti suurt raha teenima.

FC Santoses ei teatud Johni saabumisest paraku midagi. Mõnevõrra üllatunult võeti noormees siiski vastu, muretseti talle ajutine peatumispaik ning ta osales isegi paaril treeningul. Ilmselt arvasid tartlased, et kui juba tasuta kingitus sülle potsatas, siis proovida ikka võib, sest kes teab – Mustalt Mandrilt tulevadki ju pallivõlurid.

Ometi tekkisid kahtlused ja kartused – kes on see poiss, kuidas ta siia sattus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles