Uus iluuisuprintsess: olen jääle loodud

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helery Hälvin tegi arengus suure hüppe ja nüüd julgeb ta juba kõrgemaid eesmärke seada, suuremalt unistada.
Helery Hälvin tegi arengus suure hüppe ja nüüd julgeb ta juba kõrgemaid eesmärke seada, suuremalt unistada. Foto: Andres Haabu

Kui Helery Hälvin seitsmeaastase plikatirtsuna koos emaga esimest korda uiskudega jääle läks, ütles ta pärast esimest tiiru, et ei lõpeta uisutamist iial. Alates sellest päevast on jäähall olnud tema jaoks nagu teine kodu, kuid alles nädalapäevad tagasi jõudis ta 22-aastasena esimese võiduni – Hälvinist sai naiste iluuisutamise üksiksõidu Eesti meister.

Hälvin on omapärase arengulooga sportlane. Kuigi iluuisutamine talle väga meeldis, ei seadnud ta koolitüdrukuna endale erilisi eesmärke. Hälvin mäletab, et treeningukaaslased rääkisid ikka sellest, kuidas nad soovivad jõuda maailmameistrivõistlustele või olümpiale, kuid teda see ei huvitanud.

«Toona tahtsin lihtsalt uisutada,» meenutab ta. «Tõsisemalt hakkasin võitude peale mõtlema alles 16-aastaselt, kui sooritasin esimest korda kahe ja poole pöördelise hüppe. Selles hetkest alates mõistsin, et võiksin paremaks pürgida.» Kuid ka veel siis ei mõtelnud ta suurvõistlustest, vaid lihtsalt sellest, kuidas paremini uisutada. «Mulle meeldib see, mida ma teen, ja mind pole painanud soov, et pean kindlasti kuhugi jõudma. Alles nüüd võtsime koos treeneriga eesmärgi pääseda järgmisel talvel EMile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles