Rehemaa: kui tulemus paraneks 0,1%, oleks psühholoogist abi

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on Aivar Rehemaa ammutanud võistlusrajal jõudu energiajoogist, nüüd võib ta koos koondisekaaslastega saada abi ka psühholoogilt.
Seni on Aivar Rehemaa ammutanud võistlusrajal jõudu energiajoogist, nüüd võib ta koos koondisekaaslastega saada abi ka psühholoogilt. Foto: Margus Ansu

Eesti suusakoondis teeb esimest korda ja kollektiivselt koostööd spordipsühholoogiga. Võimaluse pakkus välja EOK, kes lähetas noore vaimutugevdaja Kristel Kiensi kümneks päevaks Davosi treeninglaagrisse. Kuivõrd ja kas üldse suusatajal psühholoogist tulu tõuseb – Aivar Rehemaa sõnul piisaks sellestki, kui tulemus paraneks 0,1 protsenti –, näitab aeg.

Sportlased jagunevad kahte leeri, õigemini kolme. Ühed arvavad, et kes on tugev, see on tugev ning psühholoog ainult segab, teised vajavad vaimutugevdust, kolmandad kõhklevad.

Suusatreener Mati Alaver tõdes, et leidub neidki, kes psühholoogi abi vajavad, kuid saadavat tulu pole võimalik mõõta. «Võidul on tuhat isa, kaotus alati orb,» meenutab Alaver kuulsat mõttetera. «Seega ei saa me iial öelda, kes lisaks sportlasele hea tulemuse taga seisab. Küll aga on kindel, et psühholoog ei põhjusta põrumist. Niisiis vaatame, katsetame...»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles