Kross: Reformierakonna languse peatumine võib olla lühiajaline

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhatuse koosolek.
Reformierakonna juhatuse koosolek. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu liige Eerik-Niiles Kross (IRL) leidis erakondade populaarsusküsitlustest rääkides, et Reformierakonna languse peatumine võib olla lühiajaline.

«Nende languste ja tõususega ongi nii, et ega rahvas ei reageeri silmapilkselt, sellised lõtkud on kaunis tavalised, ka Reformierakonna languse peatus võib olla lühiajaline,» ütles Kross Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Oleksin instinktiivselt oodanud, et toetus tõuseb: leiti uus kultuuriminister ja paistab, et Reform püüab oma kuvandiga midagi ette võtta,» sõnas Kross.

«Ka detsembris puhkenud idarahaskandaal hakkas Keskerakonna toetusele mõju avaldama alles veebruaris-märtsis, siis toetajad mobiliseerusid, ka Reformierakonna toetus tõusis tippu augustis 2012 – Silvergate’i tippajal, eks see on omamoodi maaslamaja toetamise sündroom,» rääkis ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«On ohtlik hoiak, et erakondade reiting peaks kuidagi valitsuse legitiimsust mõjutama,» sõnas Kross.

«Kui reitingu järgi peaks toimuma valitsusevahetus, siis ei julgeks ükski valitsus enam ebapopulaarseid otsuseid teha, meil on ikka süsteem, et valitsusi vahetatakse valimiste teel,» leidis Kross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles