Ministeeriumil pole plaanis usundiõpetust kohustuslikuks muuta

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piibel.
Piibel. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Usundiõpetus on praegu nii põhikooli kui ka gümnaasiumi riiklikus õppekavas valikainena sees ning haridus- ja teadusministeeriumil pole plaanis seda muuta.

«Praegu ei ole haridus- ja teadusministeeriumil kavas usundiõpetuse korraldust muuta,» ütles ministeeriumi üldhariduse osakonna juhataja Irene Käosaar ERRi uudisteportaalile.

«Kui olemasolevat õppekava koostati, arutati mitmete ainete puhul nende lülitamist kõigile õpilastele kohutustliku ainena õppekavasse, muuhulgas räägiti ka religiooniõpetusest ja ka riigikaitse õpetusest,» rääkis Käosaar.

Ta selgitas, et iga aine lisamise juures peab tõsiselt kaaluma, mille arvelt seda tehakse ning lisas, et kõik gümnaasiumid peavad oma õpilastele - kui nad seda soovivad - andma võimaluse õppida usundiõpetust.

Värske uuringu järgi leiab 68 protsenti eestlastest, et ülevaade maailma usunditest peaks sisalduma üldhariduse kooliprogrammis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles