Medvedev käskis operatsiooni Gruusias lõpetada

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev.
Venemaa president Dmitri Medvedev. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev teatas äsja, et ta on otsustanud lõpetada sõjalise operatsiooni Gruusias.

Medvedev avalikustas oma otsuse kohtumisel peastaabi ülemaga, vahetult enne seda, kui Moskvasse saabub visiidile Prantsusmaa president, vahendas AFP.

 «Ma olen otsustanud lõpetada operatsiooni Gruusia võimude rahule sundimiseks,» ütles president. «Selle operatsiooni eesmärk on saavutatud… Meie rahuvalvejõudude ja tsiviilelanikkonna julgeolek on tagatud.»

Samas andis riigipea sõjaväejuhtidele korralduse maha suruda kõik vastupanuavaldused Lõuna-Osseetias, kui seal peaksid tekkima vägivallakolded, vahendas Interfax.

Venemaa kaitseministeerium valmistab sama agentuuri andmetel juba ette ka nimekirja sõjategevuses osalenud isikutest, kes võiksid väärida riiklikku autasu.

Moskvast saabunud teadetest hoolimata on sealne suhtumine Gruusia juhtkonda jätkuvalt ülimalt kriitiline ning võimalike läbirääkimiste alustamisest märke ei ole, vahendas BBC News.

Gruusiast teatati alles äsja uutest pommirünnakutest Gori linnale, kus hukkus mitu tsiviilelanikku, samuti tähtsale nafta- ja gaasitrassile Bakuu-Thbilisi-Ceyhan.

Gruusia julgeolekunõukogu juhi Aleksandr Lomaia sõnul pommitasid sõjalennukid naftatoru Rustavi linnast lõuna pool. Esialgu tal juhtme kahjustuste kohta andmeid polnud. Vene peastaabist eiatakse aga igasugused rünnakuid naftatrassile.

 

Hollandi telekanali RTL teatel oli Goris ohvrite seas ka üks selle heaks töötanud operaator, sama kanali korrespondent sai vigastada, vahendas AFP.

Brüsselist jõudis mõne aja eest meediasse ka info, et tänaseks plaanitud Vene-NATO kohtumine jääb ära. Vene poole väitel on selle põhjuseks «ameeriklaste positsioon».

Moskva alalise esindaja Dmitri Rogozini pressiesindaja sõnul ei ilmunud USA delegatsioon tänasele ettevalmistavale kohtumisele ning blokeeris sellega erakorralise nõupidamise toimumise.

NATO pressiesindaja sõnul lükati aga kohtumine edasi probleemide tõttu ajagraafikus ja ettevalmistustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles