Hulkuv koer ründas Kakumäel metskitse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulkuv koer ründas Kakumäel metskitse.
Hulkuv koer ründas Kakumäel metskitse. Foto: Mupo

Eile keskpäeval sai munitsipaalpolitsei patrull väljakutse Kakumäele, kus Sikuti tänaval oli vabalt ringi hulkunud saksa lambakoer rünnanud noort metskitse ja teda tagumiste jalgade piirkonnast purenud.


Loom pages lähedal olevasse põõsastikku, ega suutnud iseseisvalt edasi liikuda, rääkis mupo pressiesindaja Meeli Hunt. Pealtnägija sõnul oli koer valmis loomakest uuesti ründama, kuid hoiatushüüete peale põgenes sündmuskohalt. Munitsipaalpolitseinikud kutsusid välja päästeameti ja jäägri, et langetada otsus looma edasise saatuse osas.

Jäägri sõnul on metskitsede arvukus Eestis drastiliselt kukkunud ning ta soovitas looma säästa, sest vigastused ei olnud otseselt eluohtlikud ning andsid lootust loomake taas elule aidata. Päästeamet toimetas looma tohtrite hoole alla.

Mupo peainspektori Aleksandr Kuke sõnul ei ole sarnaseid õnnetused, kus koer ründab metslooma, eriti sagedased. «On äraarvamata hää, kui saad abitut loomakest säästa, eriti nüüd, kus jõulud on ukse ees. Hea, et see niigi läks. Täname kodanikku, kes hoidis ära halvima – koera järgneva ründe ning kutsus välja patrulli. Rünnanud koera omanikule tahtnuks aga öelda mitu karmi sõna,» lausus Kukk.

Mupo palub veelkord kõiki koeraomanikke – palun hoolitsege selle eest, et teie loomad ei pääseks vabalt hulkuma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles