Naisühendus valis välja tänavuse aasta pere

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled.
Lilled. Foto: Marina Puškar / Postimees

Naisühendus Epp kuulutas laupäeval tänavuseks aasta pereks perekond Miljandi Jõgevamaalt.

«Kandidaate esitati kokku 20 ringis, neist viis olid teistest selgelt tugevamad ja väga tasavägised,» rääkis naisühenduse Epp esinaine Piret Aavik BNSile.

Perekond Miljandi puhul sai Aaviku sõnul otsustavaks asjaolu, et lisaks oma bioloogilistele lastele on pere võtnud kasvatada kaks last lastekodust.

Neljalapselise pere mõlemad vanemad on Aaviku sõnul ühiskondlikult väga aktiivsed. «Nad on teinud teiste heaks vähemalt sama palju kui oma pere heaks,» rääkis Aavik.

Alates 2004. aastast on pereema Eda ja pereisa Margo Miljand üheskoos korraldanud laste looduslaagreid Emajõe ja Võrtsjärve ääres, perepäevi Eskus, on Esku jõulumaa idee autorid ja elluviijad, organiseerinud teabe- ja tänuüritusi piirkonna eakatele, täiskasvanud õppija nädala üritusi. Mõlemad kuuluvad kohalikesse volikogudesse ja on aktiivselt tegevad erinevates ühingutes.

Aasta pere valimisest on kujunenud traditsioon, mille algatas kaheksa aastat tagasi naisühendus Epp. Valituks võib osutuda iga tubli pere, keda iseloomustab elujaatav hoiak, ühtehoidmistunne ja soov ennast arendada.

Aasta pere aunimetusele võivad kandideerida perekonnad, kus kasvab vähemalt kaks kuni 18-aastast last. Aunimetusega kaasneb tänukiri ja rahaline kingitus 15.000 krooni.

Kandidaate aasta pere aunimetusele võisid esitada kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud ja organisatsioonid, liidud ja üksikisikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles