Suur osa narkokurjategijaist jätkab vanglast vabanedes tegevust

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminaalhooldusalused kannavad sageli elektroonilist jalavõru.
Kriminaalhooldusalused kannavad sageli elektroonilist jalavõru. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Möödunud nädalal Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse operatsiooni käigus kinnipeetud 11 isikust olid paljud politseile tuttavad juba varasemast, talituse juhi Kaido Kõplase hinnagul pigem jätkavad narkokuriteo eest trellide taga istunud inimesed vabadusse naastes kuritegevust.

Eelmise nädala narkoreidi tulemusel alustati kaheksa kriminaalasja ja kinni peeti 11 isikut, kellest ühe juurest leiti 11 kilogrammi kanepit ja ligi 500 ecstasy tabletti, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Teised isikud olid suures osas fentanüüli tänavamüüjad, kellest paljusid politsei teadis juba varasemast ajast.

Kõplas rääkis, et neist 11 inimesest neli olid varem narkokuriteo eest karistatud ja olid hetkel tingimisi vabaduses ning kindlasti järgneb neile ka reaalne vanglakaristus.

Kõplase sõnul jätkavad narkokuritegudega seotud inimesed vanglast vabanedes tihtipeale seda tegevust, näiteks võttis politsei lisaks reidil tabatud inimestele juba kolmandat korda kinni ka jalavõruga ringi liikuva fentanüüli vahendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles