Pärn: meeleavaldus või rahvakogunemine võib olla streigist mõjusam

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riiklik lepitaja Henn Pärn.
Riiklik lepitaja Henn Pärn. Foto: Mihkel Maripuu

Riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn ütles, et tänapäeval ei ole streik ilmtingimata kõige tõhusam vahend, millega poliitilisi otsuseid mõjutada. Streigiõigus võib tema sõnul küll tagataskus tuumapommina olemas olla, kuid samas rõhutas ta korduvalt, et ei pea seda edu saavutamiseks kaugeltki kõige paremaks vahendiks.

«Võimalik on teha suuri meeleavaldusi ja rahvakogunemisi, mis annavad palju parema tulemuse kui streik, millele ühiskond peab oma nõusoleku andma. Viimane meedikute streik näitas, et seda aktsepti ei pruugi streikijad ühiskonnalt sugugi alati saada,» tõi Pärn näite.

Möödunud nädalal kirjutas Postimees, et poliitilised streigid tahetakse uue kollektiivlepingu seadusega ära keelata. Seepeale märkis ka sotsiaalminister Taavi Rõivas nii nagu Pärngi, et streik on äärmuslik lahendus ja et oma poliitilise meelsuse avaldamiseks on alati võimalus korraldada meeleavaldusi või pikette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles