Põlenud puidutööstus oli arvel kartulilaona

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hommikul Pärnumaal Paikuse vallas Seljametsa külas maani maha põlenud osaühingu Raigisson puidutööstuse hoone oli ehitisregistris arvel kartulihoidjana ja puidu töötlemisega ei tohtinuks seal tegeleda.

«Kartulihoidlana ei saaks sellele hoonele midagi ette heita, kuid puidutööstusena oli see ebaseaduslik. Hoonesse oli esialgsetel andmetel ehitatud ka küttesüsteem. Sellega rikuti jämedalt ehitusseaduse ja tuleohutuse nõudeid,» rääkis Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõld.

Tema sõnul teeb päästeamet ehitusseaduse nõuete rikkumise kohta kohalikele omavalitsustele aastas paar-kolm märgukirja ning tegemist on süveneva probleemiga. «Et päästeamet peab täitma kohalikule omavalitsusele pandud kohustusi, ei ole normaalne ja vähendab meie aega põhiülesannete täitmisel,» ütles ta, viidates omavalitsuste ülesandele jälgida ehitusseaduse täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles