Tallinn tahab Ülemiste järve sanitaarkaitseala linna omandisse saada

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järv.
Ülemiste järv. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsus soovib Ülemiste järve sanitaarkaitseala maid munitsipaalomandisse.

Linnavalitsus määrab homsel istungil munitsipaalomandisse taotletava, ligi 18 hektari suurusest Järvevana tee 1a maatükist moodustatava katastriüksuse sihtotstarbeks maatulundusmaa. Tallinna linnavolikogule esitab aga linnavalitsus maade munitsipaalomandisse taotlemise ja katastriüksuste sihtotstarbe määramise otsuse eelnõu, mis näeb muuhulgas ette kesklinna linnaosas asuva 169 hektari suuruse Vana-Tartu maantee 2a maatüki Tallinna linna ülesannete täitmiseks ja arenguks vajaliku maana munitsipaalomandisse taotlemise.

Vana-Tartu mnt 2a maatükk moodustab osa Ülemiste järve kaitseks moodustatud sanitaarkaitsealast koos piirneva rohealaga. Ülemiste järv on Tallinna linnale kuuluv veekogu, mis varustab joogiveega suurt osa Tallinna elanikkonnast.

Tallinna linna ülesannete täitmiseks ja arenguks vajaliku maana taotletakse munitsipaalomandisse ka Alvari tänav T2 maatükk Lasnamäe linnaosas, ligikaudse pindalaga 42147 ruutmeetrit ja Varese 7 maatükk Kristiine linnaosas, ligikaudse pindalaga 1723 ruutmeetrit ning üldkasutatava maana kaks Pirita linnaosas asuvat maatükki kogupindalaga ligi 1,7 hektarit, kesklinna linnaosas paiknev Koidu tn 52a maatükk ligikaudse pindalaga 703 ruutmeetrit ja Põhja-Tallinna linnaosas asuv Tööstuse 56 maatükk ligikaudse pindalaga 7445 ruutmeetrit.

Alvari tänav T2 maatükile ehitatakse vastavalt Lasnamäe elamualade üldplaneeringule avalikult kasutatav Alvari tänava lõik, Varese 7 maatükil paikneb avalikult kasutatav kõrghaljastusega park ja juurdepääsutee.

Munitsipaalomandis olevate hoonete ja rajatiste aluse ning neid teenindava maana taotletakse munitsipaalomandisse Vabaõhukooli tee 116 maatükk Pirita linnaosas, ligikaudse pindalaga 1246 ruutmeetrit ning Gümnaasiumi 5 maatükk kesklinna linnaosas, ligikaudse pindalaga 128 ruutmeetrit.

Ühtlasi soovib linnavalitsus taotleda transpordimaana munitsipaalomandisse Rahvakooli tee T3 maatüki Pirita linnaosas ning Paepargi tänav T4 maatüki Lasnamäe linnaosas, mille ligikaudsed pindalad on vastavalt 384 ja 580 ruutmeetrit. Rahvakooli tee T3 maatükk jääb Vabaõhukooli tee 68 krundi detailplaneeringu alasse ning on juurdepääsuteeks kinnistutele. Paepargi tänav T4 maatükk on detailplaneeringu kohane avalikult kasutatava tänava maa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles