Kasparov.ru võrdles Venemaa käitumist Hitleri režiimiga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia meeleavaldaja ÜRO peakorteri ees New Yorgis.
Gruusia meeleavaldaja ÜRO peakorteri ees New Yorgis. Foto: AFP / Scanpix

Vene opositsioonijõudude portaalis kasparov.ru avaldatud arvamusloos süüdistatakse Moskva juhtkonda silmakirjalikkuses ja topeltstandardites, venemaalastele mõeldud massiteabekanaleid aga küünilises valetamises.

 

Novaja Gazeta vaatlejana tuntud Boriss Višnevski arvab küll oma  arvamusloo alguses, et soov taastada oma territoriaalset terviklikkust ja separatistide rünnakud ei saa Thbilisile olla õigustuseks jõu kasutamisel Tshinvali vastu, ent ükskõik kui julmad või avantüürlikud poleks ka grusiinide teod olnud, ei saa pidada õigustatuks ka Vene vägede sisseviimist suveräänse riigi aladele.

Venemaa sellist teguviisi nimetatakse artiklis agressiooniks ja sõjaliseks interventsiooniks ning võrreldakse Moskva ametlikke väiteid «vene kodanike kaitsmisest» sellega, kuidas natsi-Saksamaa hõivas omal ajal sudeedisakslaste kaitsmise ettekäändel tükikese Tšehhoslovakkiast.

Višnevski kutsus seetõttu demokraatlikke jõude mitte jääma araks ning nimetama kuriteoks nii Tshinvali pommitamist kui ka Venemaa agressiooni, mitte pidama viimast «rahvuvalveoperatsiooniks».

Boriss Višnevski on vene politoloog ja publitsist, kes kuulub ka Jabloko erakonna juhatusse. Kasparov.ru portaal praegusel hetkel internetis enam ei avane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles