Keskkonnatasusid tagastatakse 4,8 miljonit eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna riigikohus tunnistas esmaspäeval osaliselt põhiseadusvastaseks valitsuse määrused, millega tõsteti kaevandamisõiguse ja osa vee erikasutusõiguse tasumäärasid esialgu plaanitust kiiremini, peab riik tagastama ettevõtjatele hinnanguliselt 4,8 miljonit eurot.

Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna nõuniku Aire Rihe sõnul maksavad ühtlasi kaevandajad riigikohtu otsuse järgi järgmisel aastal eeldatavalt 12 miljonit ja ülejärgmisel aastal 17 miljonit eurot plaanitust vähem. «Samas on hoogustunud maavarade kaevandamine, mistõttu tegelikult kasvavad laekuvad keskkonnatasud ka endiste määrade alusel,» ütles Rihe Postimehele.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ütles ministeeriumi teatel, et praegu töötab keskkonnaministeerium koos rahandusministeeriumiga läbi otsuse üksikasju, et pakkuda valitsusele välja lahendus. «Ka ehitusmaavarasid kaevandavate ettevõtjatega on keskkonnaministeeriumil juba lähipäevadel kohtumised, et edasine rahulikult läbi arutada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles