Maruste: parlament ei saa olla Rahvakogu täitevorgan

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste
Rait Maruste Foto: Peeter Langovits

Põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimees Rait Maruste (pildil) ütles eile riigikogus erakonnaseaduse muudatuste teisel lugemisel, et kuigi Rahvakogu andis positiivse impulsi teha erakondi puudutavas probleemidepuntras korrektiive, ei saa riigikogu olla Rahvakogu täitevorgan. 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni liige Jaak Allik soovis eelnõu arutelul teada, kas põhiseaduskomisjon kavatseb Rahvakogu ettepanekute arutamist jätkata. Nii erakonnaseaduse muudatusi kui ka komisjoni esimest reageeringut nn Jääkeldri ja Rahvakogu protsessile nimetas ta kosmeetilisteks parandusteks, mis Rahvakogu osalisi väga ei rõõmusta.

Maruste ütles, et komisjon on Rahvakogu ettepanekutega tegelenud väga pikalt ja põhjalikult, et saada võimalikult mõistlikku ja kõiki rahuldavat tulemust. Samas on Eesti tema sõnul parlamentaarne riik ja riigikogu ei saa kõik Rahvakogu ette pandud ideid kõrvalekaldumatult ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles