Väidetav dopinguvahendaja: Bernatski tegeles väljapressimisega

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Postimehel õnnestus intervjueerida inimest, keda väidetavalt sportlasi dopinguga varustanud Tartu arst Vitali Bernatski nimetas sportlastest klientide vahendajaks. Tegemist on endise kergejõustiklasega, kes nõustus eile ennelõunal küsimustele vastama vaid juhul, kui tema nime ei avalikustata. Eile õhtul ütles aga Bernatski «Aktuaalsele kaamerale», et see mees on Margus Kübar.

Eilses Päevalehes esines Bernatski ülestunnistusega, et on aastaid vahendanud Eesti sportlastele dopingut. Põhjus, miks ta alles nüüd paljastusega lagedale tuli, peitub aga rahavaidluses Postimehe intervjueeritavaga.

Vitali Bernatski jutust selgub, et olid dopingu vahendamises üks võtmetegelasi. Kas sa oskad ütelda, miks ta otsustas esineda avaliku süüdistusega? Kas plaanid vastukäiku – näiteks algatada Bernatski vastu kohtuprotsessi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles