Elektroonilise maksekäsu süsteem käivitub vaevaliselt

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Juuli lõpust Haapsalus töös olnud projekt, mis peaks lihtsustama võlgnike kohtusseandmist, on vähese teavitustöö ja keerulisuse tõttu korralikult käivitumata.

«Reedese seisuga oli uue programmi kaudu tulnud kaks avaldust ja needki ühelt ettevõttelt,» ütles Pärnu maakohtu kohtunikuabi Heli Sirelbu Lääne Elule ja lisas, et uuest võimalusest pole kuigi palju räägitud ning pole sellest midagi kuulnud.

Juuli keskpaigast rakendunud katseprogramm võimaldab kodanikel ja ettevõtetel esitada maksekäsu kiirmenetluse avaldust elektrooniliselt ja praegu saab elektrooniliselt kiirmenetluse avaldusi esitada vaid võlgnike vastu, kelle elukoht on kas Lääne-, Rapla-, Järva-, Saare- või Pärnumaal.


Koduliisingu kliendihalduri Erika Vanatalu sõnul on elektroonilise maksekäsu täitmine keeruline ja aeganõudev, sest andmeid tuleb mitu korda sisestada ühele ja samale lehele.


«Isegi kui arvutis neid andmeid kopeerida, võtab see aega rohkem kui paberil maksekäsku tehes,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles