Kümne päeva eest kadunud poisi otsingud jätkuvad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei ja lähedased otsivad 15aastast Timofei Babuškini, kes lahkus 10. detsembril kodust ja pole siiani tagasi tulnud.


11. detsembril saatis politsei ajakirjandusele Timofei tagaotsimisteate. Kui tavaliselt järgneb sellistele teadetele hiljemalt paari päeva pärast teine, kus teatatakse kadunud isiku leidmisest, siis seekord nii ei läinud. Ja noormehe lähedased asusid ise teda otsima.

Timofei ema kutsub Facebookis kõiki inimesi üles aitama tema poja otsingutel. Talle teeb muret see, et hiljuti läks poeg lahku oma tüdruksõbrast ja elas seda raskelt üle. «10. detsembri varahommikul ta läks kooli, kuid kool oli suletud ja ta istus kell 8.18 Lehola peatuses Vilde teel nr 61 bussi peale, suunaga Õismäele. Pärast seda keegi ei ole teda näinud,» oli viimane info, mida ema oma poja kohta teadis.

Poiss pole alates 10. detsembrist loginud ennast sisse suhtlusvõrgustikesse. Tema telefon on kadunud ning tema sõbrad, klassikaaslased ja endine tüdruksõber ei ole teda ei kuskil näinud. Ema palub kõigil, kellel on Timofei kohta mingit infot, helistada politseisse.

Üleskutsele on reageerinud nii Timofei tuttavad kui ka võhivõõrad noored. Paari päevaga on valdavalt noored inimesed käinud kümnete kaupa Harku järve ümbruses metsa läbi kammimas. Eilegi istus Timofei ema järveäärses parklas autos ning jagas vabatahtlikele kaarte, kuhu olid märgitud Timofei võimalikud marsruudid ja ka need alad, mis olid juba läbi otsitud.

Politsei pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul on ka politseinikud koertega sealkandis kaks korda Timofeid otsimas käinud. «Praegu tegeleb politsei tema tuttavate küsitlemisega ja võimalike vihjete kontrollimisega,» ütles Kahro Postimehele.

Ühte otsijate gruppi juhtinud Artjom Demidovi sõnul on vabatahtlikud läbi käinud kõik vähegi ohtlikud kohad Astangu ja Harku kandis. Kõigepealt otsiti läbi Astangu paekallas, selles leiduvad tunnelid ja muud sealsed kohad, mis raskemeelseid inimesi mingil salapärasel põhjusel enda poole tõmbavad. «Käidi läbi kogu Astangu ja maanteeäärsed alad kuni Türisalu pangani välja,» näitas Demidov kaardil laia viirutatud ala, kus Timofeid on otsitud. Üks kummiülikonnas inimene käis tema sõnul läbi ka Harku järve kaldaäärse madala vee.

Koos Demidoviga on parklas ka tütarlapsed, kes hoiavad käes Timofei pilte. Oma sõnul nad temaga isiklikult tuttavad polnud. «Aga kui inimene on kadunud, siis peab ju midagi tegema,» ütlesid tüdrukud.

«Praegu me arvame küll, et siinkandis teda ei ole ja jätkame otsinguid täna õhtul Koplis. On mingi väike võimalus, et ta võib seal olla. Käime ringi ja näitame tema pilte nendes kohtades, kus noored liiguvad ja kust nad näiteks jooke hangivad,» ütles Demidov. Ta rõhutas, et vabatahtlikud jälgivad hoolikalt, et nad kuidagi politsei tööd ei segaks ning teatavad igast võimalikust infokillust kohe politseile. Kahro sõnul on kõik teated Timofei kohta oodatud telefonidel 6 125 410 või 110.

Timofei sõbra Paveli sõnul pöörduti eile ka Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsi poole palvega, et saada luba otsimiskuulutuste levitamiseks ühistranspordis. «Me andsime nendele loa kleepida otsimiskuulutused kõikidesse trammidesse, trollidesse ja bussidesse vabadele pindadele. Nad panevad kuulutused ise üles ja mingit tasu me selle eest ei võta,» ütles TLT juhatuse liige Leonid Mihhailov.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles