Amet tunnistab probleeme hoiupaigas

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi veterinaar- ja toiduameti kontroll ei leidnud Tallinnas MTÜs Loomade Hoiupaik, et loomade heaolu tingimusi oleks otse eiratud, pole hoiupaigaga seotud probleemistik ametnike sõnul sugugi lahenenud.

Tallinna Loomade Hoiupaigas tehti kontroll 29. novembril, kontrolli hetkel oli hoiupaigas 105 kassi. «Haigeid loomi oli 11, neile võimaldati ka ravi. Karantiinis 19 emast ja 18 isast kassi, tervete kasside tubades oli 57 kassi. Kõik loomad olid varustatud piisava hulga lamamisasemetega, varjumisvõimalusega, samuti oli olemas vaheldusrikas toit,» selgitas veterinaar- ja toiduameti loomakaitsebüroo juhataja Tarmo Serva BNSile.

Kasside ruume puhastatakse tema sõnul kaks korda päevas, üks kord nädalas on suurpuhastus. «Enne 14-päevast tähtaega eutaniseeritakse kasse üksnes tegevusloaga veterinaari otsustusel ja vastutusel,» lausus Serva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles