Kilpkonn vahendab teadlast laevavrakil

Küllike Rooväli
, fototoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vannilina asemel: kaks soojas akvaariumis suplemas käinud robotkilpkonna pikutavad sinistel paberrätikutel nagu rannalised.
Vannilina asemel: kaks soojas akvaariumis suplemas käinud robotkilpkonna pikutavad sinistel paberrätikutel nagu rannalised. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna Tehnikaülikooli biorobootika keskus on nagu üks tavaline kodu, kust ei puudu avar köök, magamisruum ja kõik muu eluks vajalik.

Nagu keskust tutvustav juhiabi Mihkel Läänelaid nendib, tuleb teadlastel aeg-ajalt töö juures öid veeta, kuna miski oluline on pooleli või sellega on nii kiire, et kellaajal pole enam tähtsust. Üks, «klemme» täis tuba annab tunnistust sellest, et kui sünnitusprotsess käimas, ei lahku mehed siit tükk aega.

Osakonna asukate hulgas on aga neid, kelle ainus kodu ongi siin, Akadeemia teel. Lisaks varem teadusilmas laineid löönud robotkaladele elavad siin neli maimukest – robotkilpkonnad, kelle tööülesandeks on omandada oskused sukeldumiseks, vee all liikumiseks ja seal ülesannete täitmiseks. Ja muidugi peavad nad olema nunnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles