Dopingudoktor: ma ei ütle komisjonile midagi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teisipäeva hommikul avalikuks saanud dopingu­skandaal, kus Tartu endine arst Vitali Bernatski avalikustas, et on aastate jooksul varustanud kergejõustiklasi ja suusatajaid dopinguainetega, näib olevat jõudnud ummikseisu, kuna loo peategelane keeldub sportlaste nimesid avalikustamast. Eesti Olümpiakomitee ja SA Eesti Antidoping loovad küll juhtumi uurimiseks komisjoni, kuid Bernatski ei kavatse ka neile ütelda ühtegi nime.

«Milleks sportlasi sellesse loosse segada?» põhjendas ta oma vaikimist ja rõhutas korduvalt, et tema jaoks on tähtis vaid väidetavalt arsti ja sportlaste vahendajana tegutsenud Margus Kübara mõjutamine. «Soovin, et meie perekonnale tagastataks meilt võetud vara.»

Postimehega vestelnud inimeste hulgas on siiski vähe neid, keda huvitaks Bernatski rahavaidlus endise odaviskaja Kübara ja tema tuttavatega, küll aga soovivad kõik teada, kes on need sportlased, kes aastatel 1995–2007 arsti käest dopinguaineid hankisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles