Ralli vanalinnas: Harju tänava kiirusrekord on 72 km/h

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäijate alaks muudetud Harju tänav on lõpuks avatud.
Jalakäijate alaks muudetud Harju tänav on lõpuks avatud. Foto: Toomas Huik

Hoolimata sellest, et Tallinna vanalinn on õueala ning osa tänavaid autoliikluseks suisa suletud, rallitavad mõned uljaspead munakividel täie hooga. Uljad rallijad ning nädalavahetuste tihe taksoliiklus kitsastel tänavatel on pinnuks silmas ka vanalinna elanikele.

«Harju tänaval mõõdeti enne remonti kiirusrekordiks 72 km/h, kuigi maksimaalne lubatud kiirus seal on 20 km/h,» rääkis  Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Remondi järel jalakäijate alaks muutunud Harju tänaval  jätkub aga ebaseaduslik autoliiklus ning transpordiametile teeb see suurt peavalu – paigaldatud on juba ka kiirusmõõteradar. «Vanalinna kiiruseületamisi ja keelumärkide eiramisi aitaksid vältida trahvikaamerad. Kahjuks ei võimalda tänane seadusandlus neid kohalikul omavalitsusel kasutada, sest trahve edastada võib vaid politsei,» selgitas Rüütelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles