Kohus karmistas Liis Haaveli karistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Haavel
Liis Haavel Foto: Peeter Langovits

Ringkonnakohus karmistas täna vanurite petmises süüdistatud Liis Haaveli karistust ja määras talle nelja-aastase reaalse vanglakaristuse.

Tallinna ringkonnakohus rahuldas täna ringkonnaprokuröri Vallo Karileri apellatsiooni Liis Haaveli süüasjas ning tühistas Harju maakohtu 11. veebruari otsuse selles osas, mis puudutas tema karistuseks määratud nelja-aastasest vangistusest tingimisi vabastamist.

Lõplikust vangistuse ajast arvestatakse maha eelvangistuses viibitud aeg.

Muus osas jättis ringkonnakohus varasema otsuse muutmata. Liis Haaveli, tema kaitsjate ja Vello Loidi kaitsja apellatsioonid jäeti rahuldamata.

Kariler taotles ka Harju maakohtult Haavelile nelja-aastast reaalset vangistust, kuid kohus määras sellest enamiku vaid tingimisi. Samuti mõisteti Haavelilt välja kohtukulud.

Liis Haavel (30) mõisteti süüdi kelmuses, arvutikelmuses, tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamises ja varguses, Vello Loit (45) kelmuses. Loidile määrati karistuseks tingimisi vangistus 2 aastat ja 6 kuud 3-aastase katseajaga kriminaalhooldaja kontrolli all, ka temalt mõisteti välja kohtukulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles