Rannar Vassiljev: «saatanad» inimhinge jahil

Rannar Vassiljev
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev
Rannar Vassiljev Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Üks viis korrastada linnade ja valdade rahastamist on laiendada maksupaletti, millest kohalikud eelarved tulu ammutavad, leiab riigikogu liige Rannar Vassiljev (SDE).

Tallinna valimiste-eelne tasuta bussisõidu loosungi all toimunud uute linnakodanike meelitamise kampaania ja hiljutised sularaha loosimised (nagu ka registreerimisbussid teistes omavalitsustes) on tõstatanud küsimuse, kas hakkamegi tulevikus nõnda aastalõpule lähenema? Tegelikult pole seesugused kampaaniad viimane moetrend, vaid pigem taaskasutus. Tudengipõlvest meenub heade mõtete linna kiusatus jõuda 100 000 linlaseni ning selleks jagatud tasuta veekeskuse pääsmed.

Probleem seisneb ennekõike elanikepõhises finantseerimispõhimõttes. Ühe lahendusena on pakutud näiteks mitme elukoha registreerimise võimalust, mis jagaks vastavalt ka linnade ja valdade vahel elaniku tulumaksuraha. Siinkohal tuleb aga tõdeda, et mõte «vahel on küsimused keerulised ja vastused lihtsad» antud juhul ei kehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles