Aivar Sõerd: tulumaks enampakkumisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd
Aivar Sõerd Foto: Peeter Langovits

Seni kuni omavalitsuste põhiliseks tulu­allikaks on üksikisiku tulu­maks, saab lahendus olla vaid rahvastikuregistri andmete korras­tamises, kirjutab riigikogu liige Aivar Sõerd (Reformi­erakond).

Esmaspäeval leidsin oma postkastist kirja vallavanemalt. Kuu aega ametis olnud Viimsi vallavanem saatis vallaelanikele otsepostitusega kena loodusfotoga jõulutervituse ja koos sellega ka murelikus toonis kirja. Suurim ühiselt lahendamist vajav küsimus on meil hetkel see, et paljude Viimsi valla elanike tulumaks ei laeku Viimsi valla eelarvesse, kirjutab vallavanem. Viimsis on ametlikult 17 200 elanikku, kuid tegelikult on neid ligi 25 000. Seega kolmandik Viimsi elanike tuludest ei tule mitte valla eelarvesse, aga läheb mujale, põhiliselt arvatavalt Tallinna linnale. Tallinna pakutavad hüved on need, mis kutsuvad viimsilasi oma sissekirjutust Tallinna viima.

Kohalike omavalitsuste maksukonkurents ja läbiviidavad kampaaniad elanike oma registrisse saamiseks hoogustuvad aasta lõpul. Omavalitsuse pakutavaid teenuseid, näiteks tasuta bussi- ja rongisõitu Tallinnas, saavad kasutada need, kes on 1. jaanuari seisuga rahvastikuregistris määranud oma elukohaks Tallinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles