Valitsus kiitis heaks kodusünnituse seadustamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus kiitis eile heaks tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muudatused, millega muuhulgas reguleeritakse ära kodusünnituse võimalus. Seni oli kodusünnitus seaduse tasemel reguleerimata ega võimaldanud ämmaemandatel kodusünnitajatele kvaliteetset abi osutada, märkis sotsiaalminister Taavi Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

«Me ei taha õhutada väljaspool sünnitama, kindlasti haiglas sünnitamisel on eelised, eriti juhtudel, kui sünnitus peaks minema mitteplaanipäraselt. Aga me aktsepteerime nende valikut, kes soovivad seda kodus teha,» märkis Rõivas.

Riigikogule saadetud eelnõuga nähakse nüüdsest ette kodusünnitusabi võimalus, mida osutatakse ämmaemandusabi raames. Kodus sünnitamise kasuks otsustanutele tuleb tagada legaalne professionaalne abi sünnituse planeerimisel, sünnituse käigus ja pärast sünnitust, et vähendada riske naise ja vastsündinu tervisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles