Botnica välismaale raha teenima

Küllike Rooväli
, fototoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipu all ja eesti meeskonnaga seilav Botnica on uue lepinguga saanud arvestatavaks tegijaks maailma energiatööstuse merendusprojektides.
Eesti lipu all ja eesti meeskonnaga seilav Botnica on uue lepinguga saanud arvestatavaks tegijaks maailma energiatööstuse merendusprojektides. Foto: Küllike Rooväli

Postimehe andmetel on AS Tallinna Sadamale kuuluvat jäälõhkujat MSV Botnica käitav TS Shipping teinud tõsise läbimurde rahvusvahelisel offshore-teenuste turul ja hankinud laevale pikaajalise lepingu töödeks Venemaal Kara meres, kompanii Exxon Mobil ühe tütarfirma juures.

Mullu Eestis jääd murdnud ja sel suvel Saksamaa tuuleparkides leiba teeninud laev polegi ehitatud üksnes jää lõhkumiseks, vaid suudab täita märksa keerukamaid ülesandeid, mis eeldavad DP3 nõuete täitmist. See tähendab, et laev suudab olla spetsiaalsete veealuste tuukritööde baasplatvormiks, püsides pikka aega sentimeetri täpsusega paigal, mis omakorda võimaldab nii tuukrite, tehnika kui ka raskete konstruktsioonide toimetamise laevalt vette ja tagasi.

Ainuüksi laeval oleva spetsiaalse hiigelkraanaga raskuste tõstmiseks läbi laeva keskosa horisontaalselt läbiva šahti moonpool’i (ingl kuutunnel) on palgatud alusele norralasest kraanajuht, sest lähemalt selliseid spetsialiste ei leitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles