Riigieksamil saab edaspidi läbi ka ühe punktiga sajast

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Jaan Poska gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Märten Karmi kinnitusel võivad õpilased otsustada, millise matemaatikaeksami nad kevadel teevad – kas kergema või raskema.
Tartu Jaan Poska gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Märten Karmi kinnitusel võivad õpilased otsustada, millise matemaatikaeksami nad kevadel teevad – kas kergema või raskema. Foto: Jassu Hertsmann

Parim uudis seanahavedajatest abiturientidele on, et tulevakevadistest riigieksamitest lohiseb nüüd läbi vaid ühe punktiga sajast, teisalt lisandub aga kohustuslik koolieksam, mille sisu üle otsustab ainult kool.

Praegu jagatakse koolides abiturientidele infopabereid, kus on kirjas, mis neid kevadel ees ootab. Matemaatikapelguritest koolilõpetajatele on ilmselt juba jõudnud pärale teadmine, et erinevalt eelkäijatest on matemaatika lõpueksam neile kohustuslik, aga soovi korral võib sooritada eksami vaid ühe punktiga. Loodetavasti ei läinud keegi aga gümnaasiumi päris nalja tegema.

Tartu Miina Härma gümnaasiumi abituriendile Ragne Toomperele tuli siiski ebameeldiva üllatusena teadmine, et ta peab sooritama ka matemaatikaeksami. «Mulle ei meeldi see, et riigieksamite osas pole enam valikuvõimalust,» lausus ta. Toompere on teadlik ka võimalusest ühe punktiga eksam «ära teha», aga mõistagi ei ole see tema huvi. «Ma ju tahan ülikooli minna ja seal tahetakse siiski näha teatud punktisummat!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles