Kahevõistlusest pool pildilt kadumas

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kail Piho, Karl-August Tiirmaa, koondise peatreener Tambet Pikkor ja Han-Hendrik Piho. Kaks äärmist meest, liidrid, ei lenda.
Kail Piho, Karl-August Tiirmaa, koondise peatreener Tambet Pikkor ja Han-Hendrik Piho. Kaks äärmist meest, liidrid, ei lenda. Foto: Mihkel Maripuu

Kahevõistluskoondise liidrite vendade Kail ja Han-Hendrik Piho olematu hüppevorm teeb suusarahvale muret. Nad pole kordagi kvalifikatsioonist edasi pääsenud ega saa seetõttu ka MK-punkte koguda. Kui asjad nii jätkuvad, saavad talve teises pooles maailma karikal osaleda nelja asemel vaid kaks meie kahevõistlejat. Ülejäänud peavad leppima kontinentaalsarjaga, mis suurendaks märgatavalt kulusid ning kust on raske end MK-le murda.

Hetkeseisuga on MK-sarjas Eestile eraldatud kaks riiklikku ja kaks personaalset kohta mulluse juunioride MMi medalistidele Han-Hendrik Pihole ja Kristjan Ilvesele. Tänavuse MMi järel nende kohad kaovad, kuid kui Ilves pääseb taas poodiumile, võib ta oma tagasi võita. Han-Hendrik juunioride tiitlivõistlustel vanuse tõttu osaleda ei saa.

«Kõige hullem, mis juhtuda võib, on see, et saame MK-sarja vaid kaks kohta, kuid sportlastele ei kompenseerita kulusid,» selgitas Eesti suusaliidu alajuht Roomet Pikkor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles