Mida saab pühade ajal kinos vaadata?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola Plaza.
Coca-Cola Plaza. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinncity teeb väikse ülevaate, mida pühade ajal pealinna kinodes vaadata saab.

Pühadeperioodil pakuvad Forum Cinemas kinod külastajatele mitmekülgset meelelahutust – lisaks tänastele filmihittidele ja mitmetele esilinastustele figureerivad ka ooperi- ja balletilavastused, «Kääbiku» linastused üliteravas HRF 3D formaadis ning äsja fänne pensionilemineku teatega šokeerinud 19aastase Justin Bieberi dokumentaalfilm «Justin Bieber’s Believe».

Kanada teismeline popstaar Justin Bieber jagab kontsertdokumentaalis fännidega nii oma muusikat kui ka mõtteid – vaatajateni jõuavad katked Bieberi parimatest etteastetest laval ning avameelsed intervjuud staari enda ja tema tähelennule kaasa aidanud inimestega.  Dokumentaalfilm jõuab fännideni vaid ühel korral Coca-Cola Plazas aasta eelviimasel päeval – esmaspäeval, 30. detsembril kell 19.

Klassikagurmaanidele pakub kino nii ooperi- kui balletilavastusi maailma tippteatritest. Pühapäeval, 22. detsembril kell 18 linastus Tallinnas, Tartus ja Narvas Moskva Suure Teatri balletietendus, Tšaikovski «Uinuv kaunitar», kus peaosatäitjatena astusid üles balletisolistid Svetlana Zahharova ja David Hallberg.

Teisel jõulupühal, 26. detsembril kell 19 jõuab New York Metropolitan Opera korduslinastusena Coca-Cola Plaza publiku ette Shakespeare’i Windsori lõbusate naiste ainetel valminud hoogne ja humoorikas Verdi ooper «Falstaff», mida dirigeerib legendaarne maestro James Levine. 

Hooajale igati sobivas meeleolus on ka Tolkieni hitt-triloogia teine osa «Kääbik: Smaugi laastatud maa», kus vaatajad rändavad ajas tagasi 60 aastat enne «Sõrmuste isanda» sündmusi. Ainsana Eesti kinodest näeb Coca-Cola Plazas filmi ka topeltsagedusega ehk High Frame Rate 3D formaadis, mis tänu suurele teravusele kaotab sisuliselt distantsi publiku ja kinolinal toimuva vahel ning tagab selge, täpse ja värelusevaba pildi.

Kinno jõuavad ka mitmed uued filmid, teiste seas action-thriller «47 Roninit», kus võimsa come-backi teeb Keanu Reeves, 3D animatsioonis linastuv seikluslik  «Tarzan», fantaasiarikas komöödia «Walter Mitty salajane elu» peaosas Ben Stilleriga ning idanaabrite vaimukas jõulukomöödia «Jõulupuud 3».

Jõululaupäeval, 24. detsembril tähistavad kõik Forum Cinemas kinotiimid jõule oma kodudes, kuid külastajad on taas filmielamusi nautima oodatud esimesel ja teisel jõulupühal. Aasta viimasel päeval, 31. detsembril toimuvad viimased seansid kell 15.00 ning 1. jaanuaril on kinogurmaanidele Tallinna ja Tartu kinodes uksed taas avatud kell 13.00. Narva Astri kino on 1. jaanuaril suletud.

Kino Artis toob koolivaheajaks ekraanile mitu uut ja ägedat filmi. Reedel, 20. detsembril avati  Artise 3D projektori ja näidati filmi «Dinosauruste radadel»/3D, sama film linastub ka 2D versioonis. Näha saab ka uusimat Eesti lastefilmi «Väikelinna detektiivid. Valge Daami saladus».

Kino Sõprus ekraanil jätkab aasta parim Euroopa film «Kohutav ilu» ja prantsuse šedööver «Camille Claudel 1915» võrratu Juliette Binoche’ga peaosas.

Sõpruse kino on 31. detsembril suletud. Uuel aastal oodatakse aga publikut uute heade filmidega: 2. jaanuaril esilinastub Sarah Polley põnev dokumentaal«Igaühel oma lugu»  ja 3. jaanuaril Lars von Trieri «Nümfomaan».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles