Pirita turu avamine lükkus nädala jagu edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita turg avatakse sel reedel.
Pirita turg avatakse sel reedel. Foto: Pirita linnavalitsus

Esialgse plaani järgi pidi Pirita turg väravad avama Tallinna päevaks ehk 15. maiks, kuid kauaoodatud sündmus lükkus ligi nädal aega edasi.

Pirita linnaosavanem Tiit Terik märkis, et kioskite ettevalmistamise ning kauplejatega lepingute sõlmimisega jäädi veidi ajahätta, mistõttu nihkub turu avamine järgmisele reedele.

Ta lisas, et Lääne-Eesti talupidajad moodustasid mittetulundusühingu Pirita Turg, mis hakkab turul kauplemist korraldama. Nendega on linnavalitsusel praeguseks kõik vajalikud lepingud sõlmitud. Turuplats peaks korda saama neljapäeval.

Turu jooniste järgi lasi turupidaja ehitada katustega kauplemisletid. Need tuuakse suurte veoautodega kohale ning neljapäevane päev kulub lettide paikapanemiseks.

«Viimase info järgi lubasid korraldajad turu avada reedel kell kolm,» ütles Terik. «Täna tulevad turutegijad veel minu juurde oma edusammudest aru andma. Nad kinnitasid, et suurema osa kauplejatega on lepingud sõlmitud. Enamiku lette täidab Rakvere Tööühistu.»

Terik mainis, et Pirita turu projekteeris sama firma, mis ka Nõmme turu kujundas. Seega peaks need kauplemiskohad enam-vähem ühtemoodi välja nägema, kuid mõned väiksed erisused on Pirital siiski olemas.

Ehituskaubamaja Bauhof müüb Pirita turuplatsil juba mitu nädalat istikuid, taimi ja lilli.

Pirita turg asub kohe linnaosavalitsuse kõrval parkimisplatsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles