Esmakordselt Eestis: GG imeprillide test

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autor katsetab Google Glassi tulevikuprille: ma näen tulevikku!
Autor katsetab Google Glassi tulevikuprille: ma näen tulevikku! Foto: Karli Saul

Ütlen võlusõnad «OK Glass» ja pisike ekraan minu parema silma ees on valmis korraldusi täitma: salvestama videot ja fotot, kuvama otsinguinfot ja uudislugusid, videokõnesid tegema. Patrick van Hoof Massachusett­si Tehnoloogiainstituudist andis Google Glassi (GG) tulevikuprillid Postimehe toimetuse käsutusse. Panin prillid ette ja ahmisin õhku: just sellist 21. sajandit olengi kogu aeg tahtnud.

GG on ümber otsaesise käiv võru, millel ninapadjad nagu prillidel. Parema kõrva juures on umbes hambaharja-suurune korpus, mis peidab endas akut ja protsessorit. Silma ette ulatub väike, 640 x 360 pikseliga prismaekraan. Sisselülitatuna näib see umbes sama suur kui väljasirutatud käes olev nutitelefon.

GG ekraan ei kata nägemisvälja, seega ei kao silmside kaasvestlejatega. Seadet juhitakse häälkäskluste ja näpusilitustega. GG kaalub umbes sama palju kui paar suuremaid päikeseprille. Kasutamiseks peab seade olema ühendatud WiFi-võrguga. Menüüdes saab liikuda peanoogutustega ja prillisanga silitades. Kui tahad näiteks pilti teha, tuleb öelda «OK Glass. Take a picture» või siis vastavas menüüs sõrmega meelekohale koputada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles