Kõrged ootused viivad treeneritelt ameti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Villas-Boas pidi sel nädalal oma ametist loobuma.
Andre Villas-Boas pidi sel nädalal oma ametist loobuma. Foto: Reuters/ScanPix

Viies koht Inglismaa kõrgliigas? Parim võiduprotsent 1899. aastal asutatud klubi ajaloos*? Inglismaa Premier League’is 7. kohta hoidva Tottenham Hotspuri peatreeneri Andre Villas-Boase saatuse otsustasid selle nädala alguses hoopis teised arvud – 100 miljonit naela, 0:6 ja 0:5. Esimene märgib suvel uute mängijate ostmisele kulutatud raha, ülejäänud kaks aga kaotusi vastavalt Manchester Cityle ja Liverpoolile.

Viimase skooriga jäädi pühapäeval koduväljakul Liverpoolile alla ning järgmisel hommikul teatas Tottenhami juhtkond, et klubi ja Villas-Boase teed lähevad lahku – hoolimata sellest, et veel pühapäeva õhtul teatas portugallane: «Võtan kaotuse eest vastutuse enda peale, kuid ma pole allaandja.» Kas Villas-Boase karjääri võib tõesti lugeda ebaõnnestunuks või said portugallasele saatuslikuks tänapäeva tippjalgpallis tavaks kujunenud liialt kõrged ootused ja klubiomanike kannatamatus?

Suure viisiku kannul

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles