Mine ja vaata: imeline piparkoogikunst disainigaleriis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Disaini- ja arhitektuurigaleriis on avatud näitus PiparkoogiMaania, mille teemaks sel aastal on kunstiajalugu.


PiparkoogiMaania on kaheksandat aastat toimuv jõulunäitus, mille eesmärgiks on rõõmustada inimesi ja taaselustada sajandeid vana traditsioon, kus piparkook oli kõrgelt hinnatud kunstiteos. Sel aastal toob PiparkoogiMaania vaatajate ette säravamad kunstiajaloo teosed.

Dali, Picasso, Miro, kuulsad ehitised, disainiklassika ja palju muud on olnud inspiratsiooniks sajale Eesti piparkoogifännist loomeinimesele. Kolmesajast kilost tainast on küpsetatud erakordne näitus, millist pole Eestis ega mujal maailmas enne nähtud. Näitusele on loonud originaalmuusika Janek Murd.

Lisaks näitusele on PiparkoogiMaania Facebooki lehel käimas fotovõistlus, kuhu oodatakse piparkoogifotosid kunstiajaloo teemadel. Piparkoogikunsti toetavad Dansukker, Hagar Pagarid, Kultuurkapital, Overall, Canon, Electrolux ja Kafo

PiparkoogiMaania 2013 «Kunstiajalugu» on avatud Disaini-ja arhitektuurigaleriis Tallinnas Pärnu mnt 6 kuni 8. jaanuarini 2014. Näitus on avatud iga päev kella 11-18, 24. ja 31. detsembril kella 11-15, Suletud 25. detsembril ja 1. jaanuaril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles